nieuws

Arrestatie na schermutseling in Surinamestraat, politie zoekt getuigen

nieuws

RUG: “Demonstranten Harmoniegebouw staan niet open voor dialoog”

Ondanks meerdere pogingen en uitnodigingen van de RUG om in gesprek te gaan met de demonstranten bij het Harmoniegebouw is er op deze verzoeken niet gereageerd. Dat laat de RUG weten op haar website.

nieuws

Gesteggel over stoelen Noordtribune FC Groningen: ‘Het is een machtsspelletje’

Veel geschroef, getil en bezwete hoofden. In een snikhete Euroborg mochten supporters vanaf dinsdagmiddag stoelen losschroeven om mee naar huis te nemen. Doordat er een scheiding van de Noordtribune gaat plaatsvinden en er een nieuwe…

nieuws

Het is verkiezingsweek op de Hanze: ‘Wij werken hier het hele jaar naartoe’

Van 13 tot 17 mei zijn de verkiezingen voor de medezeggenschapsraad van de Hanze. De deelnemende partijen proberen de hele week om studenten over te halen om op hen te stemmen.

nieuws

Scooterbestuurder gewond naar ziekenhuis na ongeluk met auto op Bornholmstraat

Op de inmiddels beruchte kruising tussen de Bornholmstraat en de Antwerpenweg heeft dinsdagmiddag een forse aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een scooter. Daarbij raakte de bestuurder van de scooter gewond.

nieuws

Demonstranten mogen ook dinsdagnacht doorbrengen op Harmonieplein, zolang het ordelijk blijft

De actievoerders tegen de oorlog in Gaza mogen ook de komende avond en nacht op het Harmonieplein blijven staan met hun tentenkamp.

nieuws

Vijfduizend jaar Aziatische keramiek in Groninger Museum

In het Groninger Museum is vanaf zaterdag 8 juni de tentoonstelling ‘Draken & Demonen – 5000 Jaar Aziatische Keramiek’ te zien. Zo’n vierhonderd objecten, variërend van heel oude tot hedendaagse Aziatische keramiek, laten verschillende aspecten van…

nieuws

Stadspartij wil compensatie voor kermisondernemers vanwege vroege sluiting op ‘promotie-vrijdag’

De gemeente Groningen moet de ondernemers op de Meikermis gaan compenseren voor de inkomsten die zij afgelopen vrijdagavond zijn misgelopen. Dat vindt de Stadspartij 100% voor Groningen.

nieuws

Man die over benen cafébaas reed op Meeuwerderweg moet acht maanden brommen

Een 34-jarige man uit Muntendam krijgt acht maanden celstraf opgelegd, omdat hij in april 2022 met een auto over de benen van de eigenaar van een café aan de Meeuwerderweg reed.

oogochtendshow

Lang leve de biodiversiteit en meer duurzaam nieuws deze maand

Duurzaam Groningen is het platform waar alles op het gebied van duurzaamheid samenkomt binnen de gemeente Groningen. Daarover vertelt Elly Bernard iedere derde dinsdag van de maand tijdens het radioprogramma de OOG Ochtendshow. Ze is…

nieuws

Vermeende verkrachting in Stad kost 23-jarige verdachte mogelijk 18 maanden cel

Een 23-jarige man hoorde dinsdagochtend achttien maanden celstraf tegen zich eisen voor de vermeende verkrachting van een vrouw in Groningen.

nieuws

Universiteiten en hogescholen komen met protocol voor protestacties

De koepelorganisaties van de universiteiten en de hogescholen in Nederland hebben een demonstratieprotocol opgesteld, met richtlijnen voor betogers rondom protestacties. Daarmee willen de onderwijsinstellingen meer eisen stellen aan protestacties, zoals deze de afgelopen dagen hebben…

nieuws

Zo klonk ‘Europapa’ dinsdagmiddag uit de Martinitoren (video)

Stadsbeiaardier Bob van der Linde speelde dinsdagmiddag om 12.00 uur het nummer ‘Europapa’ van Joost Klein op het carillon van de Martinitoren.

nieuws

Binnen een dag bijna vijfduizend handtekeningen onder petitie voor behoud IJsbaan Kardinge

De petitie van verschillende belanghebbenden om de ijsbaan in sportcentrum Kardinge in Groningen te behouden is, binnen een dag, al bijna vijfduizend keer ondertekend.

nieuws

Regeling voor herstel bevingsschade tot 60.000 euro gaat vanaf 1 juli stapsgewijs beginnen

Vanaf 1 juli kunnen de eerste Groningers die zonder onderzoek naar de oorzaak (tot 60.000 euro) bevingsschade aan hun woningen willen laten herstellen, hun keuze bevestigen.

nieuws

ExxonMobil krijgt geen uitstel van betaling voor kosten schadeafhandeling gaswinning

ExxonMobil moet vooralsnog gewoon betalen voor de kosten van de afhandeling van de bevingsschade over het jaar 2022. Dat bepaalde de voorzieningenrechter van de rechtbank in Stad dinsdagochtend. Het oliebedrijf moet blijven betalen, totdat er…

F
U
R